Alles Over Groene En Grijze Stroom In Duitsland

Groene stroom is goed. Maar groene stroom is niet gelijk aan groene stroom. Steeds vaker vervagen de grenzen tussen groene stroom, groene stroom en grijze elektriciteit – en we zouden dit nader moeten bekijken. We kunnen je wel alvast beloven dat je de beste energiedeals ontvangt wanneer je kiest voor energie vergelijken. Dit kun je doen op websites zoals https://beste-energievergelijker.com/energie-vergelijken/.

Steeds Meer Groene Stroom In Duitse Huishoudens

Het aantal huishoudens met groene elektriciteitstarieven ligt al op een recordniveau met 10 miljoen huishoudens en handelaars (!). Het conflict over de Hambacher Forst , dat wordt bedreigd door de winning van bruinkool, heeft echter alleen maar bijgedragen aan de trend – veel leveranciers rapporteren nu tweemaal zoveel nieuwe klanten als gewoonlijk.

Met het oog op de momenteel ongeveer 8000 verschillende aard elektriciteit aanbiedingen in Duitsland, kan men zich afvragen wat deze groene-elektriciteitstarieven eigenlijk waard zijn. En de vraag van de groene stroomleverancier is het best met hetzelfde. Wil je weten hoe dit in het buurland Nederland zit? Neem eens een kijkje op de website beste-energievergelijker.com om alles te weten te komen op het gebied van gas en stroom.

Wat Zijn Belangrijke Punten Van Groene Stroom?

De zomer was geweldig, met zonneschijn en constante hitte, wind en laag water in de rivieren: niettemin groeide het aandeel hernieuwbare energie in de totale elektriciteitsproductie tot 36 procent en overtrof het voor het eerst ook bruin en steenkool.

Het goede nieuws en de koolstof-koolstof-discussie hebben sowieso veel milieuactivisten overtuigd om ook eco-energie voor privégebruik te kiezen. Het is vrij eenvoudig – ga naar een van de vergelijking portals kies de goedkoopste eco-snelheid, klik driemaal, klaar.

Groene Stroom Is Altijd Groen Toch?

Als het zo gemakkelijk was Omdat de enige zekerheid is dat de bestelde energie ergens op een ecologische manier in Europa is geproduceerd. Wanneer en waar, hoe en door wie is open – en de klant is meestal niet specifiek gedocumenteerd.

Want alle groene stroom is hoe dan ook de natuurkunde, en vereist dat van de binnenlandse outlet altijd de stroom van de dichtstbijzijnde producent vloeit. Als je vanuit het keukenraam naar een kolengestookte elektriciteitscentrale kijkt, krijg je zijn elektriciteit zelfs als je een 100% eco-tarief op je rekening hebt staan. Tenzij een fotovoltaïsch systeem op het dak werkt – deze manier is natuurlijk korter.

Daarom is de keuze voor een Grünstromarifes in de allereerste plaats slechts een verklaring dat de energietransitie belangrijk is. Wat niet betekent dat deze verklaring niet belangrijk zou zijn.

Er Zitten Wat Regels Aan Verbonden..

Veel klanten in Duitsland willen hun groene stroom betrekken bij een bekende bron – van het windpark in de buitenwijken of het zonnedak van hun voormalige school.

Op dit moment is dit bijna onmogelijk. En dat is op zijn beurt het gevolg van het “dubbele marketing verbod” van de wetgevende macht van 2014: opgewekte elektriciteit uit regeneratieve bronnen wordt meestal via de wet inzake hernieuwbare energiebronnen (EEG) aan de exploitant van de installatie betaald. Daarom mag hij niet opnieuw worden verkocht met eco-toeslag.

De aldus aan het net toegevoerde energie wordt daarom behandeld als anonieme grijze elektriciteit en verkocht aan de elektriciteitsbeurs van Leipzig tegen het huidige tarief. Omdat dit de kosten niet dekt, moeten elektriciteits klanten het verschil met de EEG-toeslag opnemen in hun jaarrekening. Het is net iets verlaagd en is nog steeds 6,51 cent per verbruikt kilowattuur voor 2019.